Safyra

Waarom een rechtsbijstand abonnement?


Deze vraag wordt vaak gesteld door cliënten die een rechtsbijstand verzekering hebben. Ze zijn toch al verzekerd van rechtshulp in het geval van een juridisch probleem. Maar klopt dit wel? Tijdens de jarenlange ervaring in de bekende aandelenlease zaken bleken de vele verschillende rechtsbijstandverzekeraars hun cliënten niet te helpen; zelfs niet wanneer men het duurste pakket had. Aandelenlease werd uitgesloten van hulp door de vele rechtsbijstandverzekeraars. Echter ook buiten het gebied van aandelenlease wordt men vaak niet geholpen om uiteenlopende redenen. De verzekeraar stuurt de cliënt eerst met een kluitje in het riet, waardoor de cliënt toch weer zelf gaat kijken of er een oplossing is én veelal meer schade aan de zaak aanricht. Of er word gezegd dat er nog geen sprake is van een geschil, waardoor de verzekeraar u volgens de verzekeringsovereenkomst nog niet kan (of wil) helpen. Dit terwijl u zit te springen om juridische informatie én niet zelfstandig een beslissing kan en durft te nemen. Tevens bestaat de kans dat de rechtsbijstandverzekeraar u niet helpt omdat zij de slagingskansen van een gerechtelijke procedure te laag inschat, hetgeen ook kan voorkomen als u gedagvaard bent, waardoor u geen hulp krijgt. En als ondernemer (ZZP-er of MKB-er) wilt u bij een dringende juridische vraag niet te horen krijgen: ’Vult u eerst maar een schadeformulier in.’ U moet immers snel handelen.

Dus waarom?


Bij een rechtsbijstandverzekeraar kunt u niet zelf bepalen wanneer u uw rechtsbijstandverzekering in wenst te zetten; de verzekeraar bepaalt wat er gebeurd. Juridico wil haar cliënten graag tegemoet komen door rechtsbijstand abonnementen aan te bieden waarbij U de regie blijft voeren! Dit is mogelijk doordat u bij deze abonnementen tegen een zeer aantrekkelijk tarief uw rechtsbijstand/rechtshulp inkoopt op jaarbasis, welke u in termijnen kunt betalen. Er is niet sprake van een verzekeringsovereenkomst, maar van een overeenkomst van opdracht waardoor u de opdrachtgever bent én blijft. Uiteraard verstrekt Juridico haar advies aan u, waardoor u een beslissing kunt maken én afhankelijk van deze beslissing worden er indien nodig aanvullende werkzaamheden door Juridico in uw opdracht uitgevoerd.

Rechtszaak of te verlenen rechtsbijstand/rechtshulp


De te verlenen rechtsbijstand kan bestaan of uit een rechtszaak of te verlenen rechtsbijstand/rechtshulp. Wanneer u geen rechtszaak zult voeren, schikkingsonderhandelingen plaats vinden of u op andere wijze rechtshulp nodig heeft, dan kunt u uw rechtszaak inruilen tegen 6 uren rechtsbijstand (1 rechtszaak=6 uren rechtsbijstand). De tijd die nodig is voor een rechtszaak varieert nogal en ligt veelal tussen de 5 en 10 uren per rechtszaak, hetgeen afhangt van de soort zaak. Dit is meer dan de 6 uren rechtsbijstand waar u 1 rechtszaak tegen in kunt ruilen. Ook als uw rechtszaak 9 of 10 uren aan tijd in beslag neemt, dan valt deze uiteraard onder uw gekozen pakket.

Uitgebreide particuliere en zakelijke rechtsbijstandabonnementen


De rechtsbijstandpakketten van Juridico zijn zeer uitgebreid én doen zeer zeker niet onder voor een rechtsbijstandverzekering. Juridico probeert u zoveel mogelijk te helpen. Dit kan betekenen dat Juridico al gratis uw vragen beantwoord nog voordat er überhaupt sprake is van een geschil of in de aanloop naar een geschil kunt u alvast uw problemen bij ons uiteenzetten, zodat bekeken worden wat uw opties zijn, zodat u weloverwogen een beslissing kunt maken. Bij Juridico hoeft het niet op een geschil aan te komen, voordat u onze hulp in kunt roepen. Onze rechtsbijstand kan ook bestaan uit het schrijven van brieven namens u, controleren of maken van algemene voorwaarden of overeenkomsten, het doen van opzeggingen etcetera.

Heeft u nog vragen? Stuur uw vraag per email naar: info@juridico.nl